Cinci sfaturi pentru siguranța copiilor la locurile de joacă
Locurile de joacă și echipamentele de joacă în aer liber le oferă copiilor aer curat, posibilitatea de a-și face prieteni, distracție și exerciții fizice. Dar este important să te asiguri că echipamentele defecte, suprafețele improprii și comportamentul periculos nu strica distracția.
Statisticile arată că anual mai mult de 200 000 de copii ajung la spital direct de la locul de joacă. Multe dintre aceste accidente ar putea fi prevenite de o supraveghere atentă.
Poți face locul de joacă distractiv și sigur pentru copiii tăi verificând echipamentele și respectând câteva instrucțiuni simple de siguranță.
1. Supravegherea adulților este esențială
Copiii ar trebui să fie supravegheați mereu de adulți atunci când se află la locurile de joacă. Adulții pot ajuta la prevenirea rănilor, și se pot asigura că cei mici folosesc în mod corespunzător echipamentul de joacă. Dacă se întâmplă o vătămare, un adult îl poate ajuta pe copil și îi poate oferi prim ajutor imediat.
2. Alege locul de joacă potrivit
Verifică echipamentele folosite de cei mici. Obiectele de lemn nu trebuie să fie putrezite, crăpate, sau să aibă așchii care se desprind. Obiectele de metal nu trebuie să fie ruginite, trebuie să fie stabile, nu trebuie să aibă porțiuni ascuțite pentru că acestea îi pot răni grav pe copiii.
3. Învață-i pe copii tăi cum să se comporte la locul de joacă
Este important să le amintești micuților tăi că nu trebuie să intre în conflict cu ceilalți copii și să le interzici să imbranceasca, sau să lovească. Învață-i să se asigure că atunci când sar, sau se dau cu leagănul, nu sunt copii pe care i-ar putea răni prin preajmă. Învață-i să stea mereu așezați atunci când se dau cu leagănul. Învață-l să se urce corect pe tobogan .
4. Verifică suprafețele
Asigură-te că suprafețele de lângă tobogane, leagăne, locurile de cațăre, etc. sunt din nisip, suprafață cauciucata, așchii din lemn, mulch de cauciuc. Asfaltul, betonul, pietrele, sunt suprafețe periculoase care pot provoca răniri grave.
5. Poartă mereu la tine un kit de prim- ajutor
Acest kit ar trebui să conțină : șervețele umede antibacteriene, câteva pansamente cu adeziv, un tub cu o crema cu antibiotic și un antihistamic – în cazul în care copilul tău este alergic.