Igienizarea corectă a lucrurilor necesare copiilor

Igienizarea corectă a lucrurilor  pe care le folosesc copiii tăi în mod frecvent este una dintre cele mai bune metode de a te asigura că rămân sănătoși. Jucăriile murdare, așternuturile, lenjeria, ustensilele pentru mâncare și suprafețele din diverse materiale pot transporta și răspândi germeni.

Curățarea lucrurilor și reducerea răspândirii germenilor necesită două etape diferite:

1.spălarea obiectelor folosind apă și săpun

Curățarea elimină germenii, murdăria și impuritățile de pe suprafețe sau obiecte. Curățarea funcționează folosind săpun (sau detergent) și apă pentru a îndepărta fizic germenii de pe suprafețe. Acest proces nu omoară neapărat germenii, dar eliminându-i, scade numărul lor și riscul de a răspândi infecția.

2.dezinfectarea obiectelor.

Dezinfectarea ucide germenii de pe suprafețe sau obiecte. Dezinfectarea funcționează prin utilizarea substanțelor chimice pentru uciderea germenilor de pe suprafețe sau obiecte. Acest proces nu curăță neapărat suprafețele murdare  dar, prin uciderea germenilor pe o suprafață după curățare, poate scădea și mai mult riscul de răspândire a infecției.

Ce îți trebuie ca să omori germenii

Suprafețele și jucăriile folosite frecvent de cei mici trebuie curățate des dar acest lucru poate expune copiii la dezinfectanți prea duri, care conțin chimicale nocive.

Igienizarea cu săpun și apă caldă îndepărtează murdăria și te ajută să scapi de o parte din germeni. De obicei acest tip de curățare este suficient pentru multe suprafețe, însă nu pentru toate. Dezinfectanții chimici de uz casnic, cum ar fi înălbitorul, sunt periculoși pentru sănătatea umană și pentru mediu. În loc să folosești acele substanțe chimice, încearcă să găsești alternative mai puțin periculoase.

Uleiurile esențiale, peroxidul de hidrogen(apă oxigenată) și oțetul conțin soluții antimicrobiene care pot fi dezinfectante eficiente, dacă sunt etichetate ca atare.

Asta nu înseamnă că ar trebui să arunci șervețelele antibacteriene, de exemplu, ci să le utilizezi în mod strategic. Nu trebuie să le folosești zilnic ci să menții un program de curățare regulat în care să te concentrezi pe igienizarea și dezinfectarea celor mai traficate zone din  casă și a obiectelor pentru copii.

Ce obiecte ar trebui să dezinfectezi mai des și cum

Igienizarea Căruciorului

Căruciorul este împins pe străzile orașului, în băile publice, în magazine și prin parcurile de copii. Apoi, după ce este complet murdar, căruciorul este depozitat într-un portbagaj  sau în garaj – spații închise, calde, care oferă condiții perfecte pentru înmulțirea germenilor.

Folosește săpun și apă pentru igienizarea porțiunilor din țesături, cum ar fi acoperișul și zona de depozitare. Șterge rama folosind o soluție ușoară de curățare și o cârpă umedă. Ține cont de faptul că solvenții sau detergenții puternici pot zgâria, decolora și slăbi plasticul sau pot provoca coroziune pe suprafețele metalice.

Igienizarea Suzetei

Suzetele pot fi cel mai bun prieten al părinților sau un coșmar. Deși folosirea lor le oferă ușurare bebelușilor, suzetele atrag rapid germenii, fie că sunt aruncate pe podea, rătăcite printre pungi de scutece  sau trecute din mâna în mâna.

Clătiți suzeta sau spălați-o cu apă și săpun cât mai des. La fiecare două zile așezați suzeta într-un vas cu apă clocotită timp de cinci minute.

Igienizarea Jucăriilor  de plus

Jucăriile sunt târâte pe podelele magazinelor alimentare, lăsate în baie , acoperite cu mucus și salivă. Blană unei jucării de plus absoarbe orice lichid și orice germeni cu care vine în contact, făcând foarte dificilă curățarea corectă. Spală jucăriile la mașina de spălat la o temperatura de peste 60 de grade. Bagă-le într-o față de pernă pentru a preveni deteriorarea. Usucă-le la soare pentru a împiedică deformarea.

Pentru curățare rapidă fă o soluție blândă, fără detergenți și folosește-o împreună cu o cârpă pentru a curăța suprafața jucăriilor.

Igienizarea Geanții pentru scutece

Gențile pentru scutece sunt așezate pe mese, pe podele, sunt băgate în cărucioare, etc.

Urmează instrucțiunile de curățare de pe eticheta genții pentru scutece. Unele genți pot fi aruncate pur și simplu în mașina de spălat, altele trebuie așezate într-o față de pernă, pentru a evita spargerea fermoarelor și accesoriilor. De asemenea, le poți spăla cu susul în jos, astfel încât geantă să nu se umple cu apă și să se deformeze în timp.

Igienizarea Telefonului mobil sau a tabletei

Părinții știu prea bine cât de mult le place copiilor să prindă ecrane strălucitoare și să le bage direct în gură. Dar, potrivit cercetărilor, telefoanele și tabletele noastre pot adăposti chiar mai mulți germeni decât un scaun de toaletă. Nu este foarte surprinzător, deoarece telefoanele și tabletele noastre ajung  mereu să fie așezate pe diverse suprafețe murdare.

Cel mai bun mod de a curăța telefoanele și tabletele este  să amesteci în raport de 1: 1 alcool și apă distilată într-o sticlă cu pulverizator  și să spreiezi soluția rezultată pe o cârpă de microfibră (nu direct pe ecran). Această soluție este mai puțin abrazivă pentru dispozitivele mobile decât șervețelele antibacteriene, care îți pot deteriora telefonul și pot coroda acoperirea de protecție de pe ecran.

 

 

 

Similar Posts