Cum să alegi jucării sigure pentru copii

Tu știi să alegi jucării sigure pentru copii?

Jucăriile nepotrivite  pot fi foarte periculoase.  În fiecare an se înregistrează nenumărate cazuri de răniri și decese infantile provocate de jucării.

Indiferent de cât de drăguțe sunt, atunci când cumperi jucării pentru copii primul factor de care trebuie să ții cont este siguranța.

Există câteva modalități prin care te poți asigura că jucăriile cu care se joacă micuții tăi  sunt sigure pentru ei. Respectând mereu câteva reguli simple îți vei proteja copiii și vei avea liniște sufletească știind că nu li se poate întâmpla nimic rău.

 

Asigură-te că ai citit toate etichetele de pe jucării !

Este cea mai simplă modalitate de a afla dacă obiectul este potrivit pentru categoria de vârstă din care face parte copilul tău,  sau dacă are în componență substanțe toxice.

Verifică dacă există pericol de sufocare !

Copiii mici tind să pună obiecte în gură. Din acest motiv jucăriile mici, sau compuse din părți mici devin foarte periculoase. Un sfat de reținut: dacă jucăria sau componentele sale se pot strecura printr  tubul de carton de la rola de hârtie igienică, au potențial de sufocare. Cumpăra animale de plus care au ochi cusuți, deoarece ochii de plastic tind să cadă dacă sunt doar lipiți.

 

Atenție la baterii !

Bateriile sunt fabricate cu substanțe chimice care pot fi mortale. Pe măsură ce dispozitivele electronice devin mai subțiri, din ce în ce mai multe jucării conțin baterii foarte mici. Asigură-te că jucăriile care au baterii nu pot fi desfăcute de cei mici, astfel încât bateriile să nu se poată pierde.

 

Evita jucăriile prea zgomotoase !

Mulți adulți uită să testeze factorul de sonoritate al jucăriei. Nu ai ține un claxon de mașină aproape de urechea unui copil, sau nu l-ai expune la sunetul unei motociclete pentru o perioadă lungă de timp, dar acesta este exact efectul pe care îl au unele jucării. Ai grijă de sănătatea auzului micuților tăi și cumpără întotdeauna doar jucării care au un potențial sonor moderat.

 

Evită jucăriile din materiale cu potențial toxic !

Pare șocant că anumiți producătorii de jucării folosesc materiale toxice în procesul de fabricație și totuși se întâmplă mai des decât crezi. Majoritatea jucăriilor de pe piață sunt fabricate folosind materiale toxice. Este mai puțin costisitor să adăugați substanțe chimice la materiale ieftine, decât să facă o jucărie netoxică din materiale naturale. Anumite jucării pot provoca intoxicații, otrăvire și chiar deces. Asigură-te că pe eticheta scrie »non-toxic ». Încearca să achiziționezi jucării făcute din materiale naturale, netratate cu chimicale nocive.

Similar Posts

Lasă un răspuns