Pete de murdărie – cum să le înlături eficient

Cum scapi de pete fără să deteriorezi țesăturile

Petele de pe haine sunt o problemă cu care se confruntă toți părinții.  Atunci când se joacă în natură copiii sar în băltoace, merg prin noroi, se tăvălesc pe iarbă, fără să își facă griji pentru hainele pe care le poartă. Atunci se murdăresc parcă  mai mult decât în oricare altă ocazie.

Chiar dacă te trezești periodic în fața unui maldăr de hăinuțe pătate, nu este cazul să te frustrezi prea tare. Până și cele mai dificile pete pot fi scoase cu ajutorul unor trucuri simple care nu decolorează și nu deteriorează țesăturile și nici nu pun în pericol pielea delicată a celor mici.

În primul rând trebuie să știi că petele proaspete pot fi îndepărtate mult mai ușor decât cele care s-au uscat. De aceea este important să acționezi cât mai rapid. Metodă cea mai eficientă  este să îndepărtezi petele de pe dosul materialului. Este important să scoți pata de pe țesătură, până apucă să se impregneze.

Petele de noroi

Petele de noroi, odată uscate, sunt foarte greu de eliminat, însă nu imposibil . Curăţa zona de surplusul de noroi cu lama unui cuţit. Tamponează pata cu spirt şi las-o să se usuce. Spirtul trebuie să fie diluat atunci când este folosit pentru a curăța  mătase, sau lână.

 Petele de iarbă

Petele proaspete se pot îndepărta prin tamponare cu alcool etilic, eter etilic, sau cu o soluție formată din o lingură de sare la 100 ml apă. Petele vechi și greu de scos pot fi îndepărtate complet cu ajutorul unei soluții formată din 10 g/l acid oxalic și 10 ml/l acid acetic.

Petele de rugină

Petele de rugină de pe țesături se scot prin frecare cu o cârpă îmbibată în apă sărată după care țesătură respectivă se limpezește cu apă rece și se calcă încă umedă.

Rășina

Înlătura cât poți de multă rășină cu un cuțit. Toarnă glicerină peste pată și lasă țesătura pe un prosop de hârtie. Clătește și apoi spală articolul vestimentar la mașina de spălat.

 Ulei de motor

Răzuiește pată înainte de a clăti materialul. Freacă țesătură cu puțină vaselină și trateaz-o cu detergent pentru îndepărtarea petelor. La final clătește haina în apă cu detergent lichid.

Dacă nu ai când, sau pur și simplu nu vrei să îți petreci timpul liber curățând la nesfârșit pete investește în haine pentru copii confecționate din țesături inteligente, care îți vor ușura considerabil viață. Aceste haine au întreaga suprafață acoperită de o membrană naturală asemănătoare cu membrană cu care sunt acoperite penele păsărilor. Dacă îți dorești să speli mai rar și dacă vrei ca imprimeurile și culorile hainelor cu care îți îmbraci copii să dureze cât mai multă vreme, tot hainele minune sunt soluția. Datorită membranei, murdăria nu poate pătrunde în țesătură, așa că hainele trebuiesc doar șterse cu o cârpă udă și arată ca noi. Dacă totuși vrei să le speli, să știi că se curăță și se usucă mult mai rapid decât obiectele vestimentare cu care suntem obișnuiți.

Pe www. Babysharksclub.com îți oferim o gamă variată de articole vestimentare tratate cu membrane naturale.

 

 

Similar Posts

Lasă un răspuns