Pandemie – cum să te descurci cu cei mici acasă ?

În această perioada plină de pandemie părinții se confruntă brusc cu provocarea de a-și menține copiii ocupați acasă.

Lucrurile se îngreunează exponențial pe timp de pandemie. Restricții la vizitele medicale, lipsa proviziilor ,starea generală de panică și izolarea socială, au transformat programul cu care eram obișnuiți și în virtutea căruia funcționam. Experții în sănătate mintală spun că în această perioadă de pandemie, crearea unei senzații de normalitate este esențiale pentru menținerea unei perspective sănătoase.

Părinții pot face o serie de activități alături de copiii lor, care facilitează învățarea activă și angajată. O mulțime de articole de uz casnic care se găsesc prin casă pot fi folosite pentru a explora știința, matematica și ingineria și chiar unele proiecte de artă pot inspira investigațiile științifice. Sportul este important, de asemenea și nu trebuie trecut cu vederea.

Proiecte de bucătărie cu un dublu scop

Poți transforma bucătăria într-un laborator interactiv de distracție. La micul dejun, lasă-i pe cei mici să spargă , să separe ouăle, să le amestece cu o furculiță, apoi arată-le cum să le gătească în moduri diferite. Puneți un ou întreg într-un pahar umplut cu oțet. La fiecare masă de dimineață, faceți observații despre deteriorarea acestuia. Tăiați mere, pere, kiwi, banane , căpșuni și ce fructe mai aveți prin casă și discutați apoi despre diferențele dintre fructe. Faceți o prăjitură împreună.

Faceți o sală de gimnastică

Găsirea modalităților de a menține copiii activi în interior poate părea o provocare, dar există câteva recuzite ușor de găsit în orice casă, pe care le poți utiliza pentru a ajută copiii să consume din energie. Copiii adoră de asemenea să joace « Lavă fierbinte » iar decorul necesar este destul de ușor de făcut cu ajutorul pernelor de la canapea și a câtorva prosoape.

Organizați o seară de film

Asigură-te că tot ce ține de echipamentul tehnic este în regulă. Alege un film potrivit pentru ei pe care nu l-au mai văzut. Pregătește popcorn, limonadă, chipsuri sănătoase de legume pe care le poți acompania cu brânză topită încălzită și câteva bomboane. Trage draperiile și închide lumina pentru a recréa atmosfera de la cinematograf.

Faceți ședințe foto

Schimbați mai multe ținute și faceți-vă cât de multe poze vreți, în poziții și vestimentații diferite. O să va distrați de minune improvizând costumații , pictandu-va pe față și adunând amintiri care vor fi atât de prețioase peste ani.

Faceți puzzle-uri

Puzzle-urile îi ajută pe copii în dezvoltarea mai multor procese cognitive și a motricității. Pentru că puzzle-urile să fie cu adevărat utile, complexitatea acestora trebuie să corespundă vârstei.  După ce ați făcut împreună un puzzle, îl puteți pune în ramă. Copiii se vor simți mândri de faptul că au realizat împreună cu părinții un decor pentru casă.

Photos: gettyimages

Similar Posts