De ce să alegi haine de bumbac organic pentru micuții tăi

Ai auzit de „bumbac organic, dar nu cunoști toate beneficiile lui ? În acest articol ți explic tot ce ai nevoie să știi despre el.

 

Lipsa apei – O problema agravată de folosirea bumbacului convențional

 

Știai că dacă optezi pentru achiziționarea un tricou din bumbac organic, în locul unuia din bumbac convențional, ajuți la economisirea a 2.457 litri de apă? Această cantitate este suficientă pentru că o persoană să bea opt pahare de apă pe zi timp de trei ani și jumătate.

Forumul Economic Mondial a identificat lipsa apei drept unul dintre cele mai importante zece riscuri globale pentru societate în următorii ani, cu toate acestea, cea mai mare cantitate de bumbac convențional este cultivată în țările care se confruntă deja cu lipsa apei.

 

Abuz de chimicale nocive

 

Bumbacul este cea mai populară țesătură din întreaga lume și reprezintă mai mult de jumătate din toate nevoile de fibre de pe glob. Pentru a ține pasul cu această cerere, cultivatorii de bumbac recurg la mijloace artificiale și la utilizarea excesivă a pesticidelor pentru a face ca bumbacul să crească mai rapid. Bumbacul convențional utilizează aproximativ 16% din insecticidele lumii și 7% din pesticide.  Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 20.000 de decese sunt raportate în urmă intoxicațiilor cu pesticide și peste 10.000 de fermieri mor din cauza cancerului legat de acestea.

Produsele fabricate cu acest tip de bumbac tind să fie pline de substanțe chimice și pot provoca reacții alergice la nivelul pielii.

Apelul pentru o industrie a modei mai sustenabilă nu a fost niciodată mai puternic. Schimbările mici, cum ar fi trecerea de la bumbacul convențional la cel organic pot face o diferență reală pe termen lung.

 

Bumbac Organic versus Bumbac Convențional 

 

Există o diferența uriașă între articolele vestimentare confecționate din bumbac organic și cele confecționate din bumbac convențional. Oricine a folosit produse din bumbac organic nu va mai dori să revină la cele din bumbac convențional. Bumbacul organic este mai moale, hipoalergic și durabil. Dincolo calitatea țesăturii,  factorii care fac diferența între cele două tipuri de culturi sunt esențiali atât pentru binele nostru, cât și pentru binele planetei.

 

Puritatea bumbacului

 

Puritatea fibrelor de bumbac se judecă după modul în care este cules bumbacul. Bumbacul este, fie cules manual, fie cu ajutorul mașinilor de cules. Bumbacul organic este cules  manual, astfel se păstrează puritatea fiecărei fibre și nici o fibră nu este deteriorată în proces. Produsele din bumbac organic sunt mai moi decât cele din bumbac convențional, din cauza fibrelor mai lungi. Fiind selectate manual, aceste fibre nu se slăbesc și nu se rup, ceea ce duce la produse finite mai moi și mai durabile.

 

Nu conține chimicale periculoase

 

Spre deosebire de bumbacul convențional, bumbacul organic este cultivat fără utilizarea pesticidelor sau a altor substanțe chimice toxice. Nici nu este expus la substanțe chimice după procesul de creștere. Cultivatorii de bumbac organic aplică metode naturale, biologice, care au un impact mult mai redus asupra mediului.  Aceste metode includ rotația culturilor, culturile de acoperire, îngrășăminte organice, insecte benefice și muncă umană pentru combaterea buruienilor.

 

Calitatea țesăturii 

 

Calitatea bumbacului cultivat organic este superioară celui cultivat convențional. Deoarece este mai puțin prelucrat și nu este tratat cu substanțe chimice dure (cum ar fi clor și formaldehidă) care pot deteriora fibrele, bumbacul organic este adesea mai rezistent decât bumbacul convențional.

 

Nu prezintă risc de alergii

 

Bumbacul organic nu conține alergenii și substanțele  periculoase existente în produsele prelucrate chimic. Nu provoacă nicio alergie sau iritație atunci când intră în contact cu pielea sensibilă (cum ar fi pielea bebelușului).

 

Protecția ecosistemului 

 

Cel mai important beneficiu al acestei fibre naturale este protejarea ecosistemului, reducerea risipei de apă și asigurarea unui mediu de lucru mai sigur pentru fermieri și producători. Bumbacul organic este o alternativă durabilă și ecologică la bumbacul obișnuit.

 

De unde cumperi articole vestimentare din bumbac organic pentru copii? 

 

Pe Babysharksclub.com ți-am pregătit o gama variată de articole vestimentare de lux, din bumbac organic,  pentru copii și bebeluși. Toate produsele noastre dețin certificate GOTS și sunt hipoalergice.

Intră aici pentru a beneficia de cele mai moi și eco-friendly articole vestimentare din bumbac organic pentru copii și bebeluși.

 

 

 

 

 

Similar Posts