Hainele din bambus cea mai sănătoasă alegere

Hainele din bambus au fost inventate în urmă cu mii de ani și totuși sunt mai în vogă acum ca niciodată. Pe măsură ce trendul Eco Fashion ia amploare țesăturile din bambus devin principalele favorite al industriei textile. Acest lucru determină brandurile celebre să le includă în colecțiile lor high-end.

Cum au devenit țesăturile de bambus atât de căutate și de apreciate în industria fashion din intreaga lume?  De ce ar trebui să le iei în considerare cu prioritate atunci când alegi hainutele pentru garderoba copiilor tăi?

Plantă – minune pentru mediul înconjurător

Spre deosebire de bumbac și alte plante din care se produc fire naturale pentru țesături care necesită irigare extinsă și pulverizare chimică, bambusul este o plantă nepretențioasă. Bambusul nu are nevoie de îngrășăminte sau de prea multă apă pentru a crește.

Deoarece bambusul este rezistent în mod natural la dăunători, nu necesită niciun fel de pesticide. Odată ce a fost recoltat, bambusul se poate reface în termen de un an. Unele specii cresc cu până la 120 de centimetri pe zi.

Bambusul absoarbe mai mult dioxid de carbon din aer decât bumbacul. De asemenea, eliberează mai mult oxigen, ceea ce îmbunătățește calitatea aerului.

Tesatura de bambus este 100% naturala și biodegradabila, iar asta oferă consumatorilor conștienți liniște sufletească reală și justificată.

De ce să îți îmbraci copiii în haine din țesătură de bambus ?

În primul rând pentru că țesătura de bambus oferă beneficii de sănătate incomparabile și este cel mai sigur material pentru copii și bebeluși. Nu există nicio altă fibră textilă care să se poată compară cu țesătura de bambus. Caracteristicile ei nu se regăsesc nici în cea mai premium clasa de țesături din bumbac.

Bambusul cultivat și prelucrat organic este un protector natural și foarte sigur pentru oricine este deosebit de sensibil la substanțele nocive. Bambusul nu necesită pesticide pentru a crește. Toate acele substanțe chimice dăunătoare care sunt utilizate pentru cultivarea bumbacului  nu se găsesc  în țesăturile de bambus.

Fibrele de bambus ecologice sunt antistatice, hipoalergenice și nu irită pielea. Mai blând decât multe fibre, bambusul este o soluție naturală pentru cei cu piele sensibilă. Persoanele cu diverse alergii, astm și afecțiuni respiratorii pot găsiși alinare atunci când folosesc haine din țesătură de bambus.

Deoarece secțiunea transversală a fibrei de bambus este umplută cu diverse micro-goluri și micro-găuri, are absorbția și ventilația umidității  foarte bună. Fibrele de bambus sunt de patru ori mai absorbante decât cele de bumbac ajutând astfel la uscarea rapidă a umidității de pe  piele.

Razele soarelui pot pătrunde prin majoritatea hainelor pe care le purtăm de obicei, făcând pielea mai susceptibilă la deteriorare din cauza razelor UV. Prin achiziționarea de îmbrăcăminte UV din bambus, poți reduce riscul de a dezvolta melanom, sau alte tipuri de boli ale pielii.

Super puterea bambusului 

Imbrăcămintea din bambus este în mod natural anti-bacteriană. Nu reține mirosul neplăcut al corpului. Celelalte țesături anti-microbiene necesită  tratament chimic cu substanțe nocive. Îmbrăcămintea organică din fibră de bambus este în mod natural anti-microbiană. Cum este posibil acest lucru ? Ei bine bambusul conține un bio-agent natural denumit „bambus kun”, care împiedică bacteriile să se dezvolte  pe suprafața lui.

Hainele confecționate din țesătură de bambus au un grad de respirabilitate foarte ridicat și conferă senzația de prospețime vreme îndelungată. De asemenea sunt termoreglante, asta însemnând că sunt potrivite indiferent de vreme pentru că sunt cu până la 3 grade mai călduroase iarnă și mai răcoroase în anotimpul cald.

Un alt aspect  foarte important pentru părinții atenți la nevoile reale ale copiilor lor este acela că deși sunt foarte rezistente și durabile hainele din țesătură de bambus sunt foarte moi și plăcute la atingere, asemănătoare cu mătasea și casmirul.

Unde poți găsi haine din fibre de bambus organic

 Versatilitatea țesăturilor din bambus și proprietățile lor deosebite au atras atenția producătorilor scandinavi de haine de lux pentru copii, aflați mereu în căutarea materialului ideal care să corespundă perfect nevoilor pielii delicate. Pe Babysharksclub.com ți-am pregătit o  selecție a celor mai frumoase si practice articole vestimentare din colecțiile  luxury fashion ale acestor branduri.

 

Similar Posts