La plajă cu cei mici – Sfaturi pentru siguranța copiilor

Atunci când mergi cu copiii la plajă tu ești prima și cea mai importantă linie de apărare atunci când vine vorba de siguranța lor.  În timp ce o călătorie la mare sau la Ocean poate fi interesantă și memorabilă, copiii și părinții trebuie să respecte anumite reguli. Astfel  ziua de pe plajă să aibă ca rezultat amintiri plăcute.

Un week-end  relaxant la plajă  se poate transforma brusc într-un coșmar din cauza unui singur val. Deși majoritatea zilelor neplăcute la plajă se termină cu o arsură solară , evenimentele grave sunt mai frecvente decât ne-am dori să credem.

De aceea, atunci când ești la plajă cu copiii, este vital  să conștientizezi pericolele potențiale.

Iată câteva sfaturi care te vor ajută să aveți excursii la plajă  cât mai plăcute.

                        Informează-te despre condițiile meteo 

Evitați plaja dacă există fulgere în prognoză și așteptați cel puțin treizeci  de minute de la ultimul tunet înainte de a vă îndrepta spre nisip. Combinația dintre fulgere și apa mării poate fi extrem de periculoasă. Nu îți  asuma riscuri inutile. Plaja va fi acolo și mâine.

                        Înotați doar în zone sigure 

Nu toate zonele din dreptul plajelor sunt sigure pentru copii.  Studiile confirmă că riscul de înec este mult mai mare în zonele unde nu există salvamari, chiar dacă cei mici sunt însoțiți de părinți. Salvamarii știu lucruri despre plajă și despre pericolele din apă pe care majoritatea persoanelor care merg la plajă nu le știu. Sau nu le văd și asupra cărora nu pot interveni la timp. Ține  cont de locul în care salvamarii sunt staționati pe plajă și rămâi în dreptul lor  atunci când înoți alături de copii.

                        Atenție la valuri 

Valurile sunt mult mai puternice și periculoase decât crezi. Leziunile cauzate de valurile puternice pot varia de la entorse simple și umeri dislocați până la leziuni mai grave. Inclusiv traume ale organelor interne și leziuni ale coloanei vertebrale (care pot duce la paralizie). Când vă aflați în apă sau pe plajă, în apropierea liniei apei (acolo unde apa lovește malul), nu vă așezați niciodată cu spatele la valuri. Oasele copiilor sunt fragile, iar consecințele pot fi dintre cele mai grave.

                        Asigura-te că aveți suficientă apă și hrană

Expunerea extinsă la căldură și efectele relaxante ale valurilor pot duce cu ușurință la dezorientare și energie redusă. Atunci când mergeți la plajă asigura-te că aveți apă și gustări și că cei mici mănâncă și se hidratează.

                        Protejează-i  de soare

Majoritatea plajelor nu au multe locuri umbroase, așa că ar fi bine să te asiguri că aveți o umbrela de plajă. Aplică în mod regulat crema de protecție solară cu factor ridicat pe fețele și pe trupurile  copiilor tăi atunci când sunteți la plajă. Ai grijă că aceștia să poarte o pălărie și un costum de înot din material protector împotriva UV. Acesta trebuie să le acopere partea superioară a trupului. Achiziționează ochelari de soare de bună calitate care să le protejeze vederea.

 

Pe BabysharksClub.com poți găsi o gama de articole fashion de lux concepute pentru a-ți proteja eficient copiii de soare.

Similar Posts