Moda viitorului – Hainele din Pet-uri reciclate Eco-Friendly

Pentru ca viitorul să fie unul pe care să îl așteptăm cu bucurie, întreaga societate ar trebui să adere la curentul Eco-Friendly.

Mai mult plastic în Ocean decât pești 

În fiecare zi, în lume, sunt produse aproximativ o sută de milioane de sticle fabricate din PET. Mare parte dintre aceste sticle ajung în apele Oceanelor.Se estimează că pe fiecare kilometru pătrat de ocean, al tuturor oceanelor planetei, există cel puțin optsprezece mii de obiecte de plastic. mai toate aceste obiecte de plastic sunt PET-uri. Conform datelor publicate de Parlamentul European, până în 2050 oceanele ar putea conține mai multe obiecte din plastic decât pești.

PET-ul 100% reciclabil

Vestea bună este că PET-ul este 100% reciclabil. Din ce în ce mai mulți oameni sunt dispuși să ia măsuri pentru a proteja planetă și viitorul copiilor lor.

Societatea devine mai conștientă de impactul obiceiurilor sale negative asupra planetei. Plasticul reciclat devine următoarea tendință în materie de țesături preferate de industria fashion.

Este adevărat că plasticul distruge planeta, însă tot el ar putea fi una dintre soluțiile minune  pentru salvarea ei. Dacă am reuși să stopăm complet producția de plastic și am recicla plasticul deja existent.

Poliesterul PET reciclat mecanic este probabil cea mai comună țesătură din plastic reciclat. Un proces similar, cu un rezultat similar, permite reciclarea nailonului.

Hot Trend

Având în vedere versatilitatea sa, plasticul reciclat apare peste tot în industria fashion. Mărci de renume precum Gucci sau Levi Strauss folosesc materiale plastice reciclate pentru a introduce sustenabilitate în cele mai înalte eșaloane ale modei.

Majoritatea brandurilor mari de îmbrăcăminte au produse vestimentare confecționate din PET-uri reciclate. Oferta sporește mai mult în fiecare an, pentru că cererea pentru acest tip de haine crește în mod constant.

Eco este cel mai hot trend  așa cum au decretat creatorii de modă. Hainele din peturi reciclate s-au transformat rapid într-una dintre vedetele de necontestat ale acestui trend.

Cum se transformă plasticul reciclat în îmbrăcăminte?

Procesul de reciclare constă în spălarea pet-urilor, eliminarea  capacelor și a etichetelor, eliminarea contaminanților, măcinarea,  tocarea, spălarea și transformarea materialului în fulgi.

Fulgii reprocesati sunt materia primă din care se produc fibrele textile, aceștia fiind torsi în fire. Materialul obținut este înglobat în fibrele de poliester care, de regulă, se combină  apoi cu bumbac.

Cei care nu pot face legătură între  plastic  și  modă vor fi uimiți să afle că PET-ul reciclat este transformat în mai multe tipuri de țesături precum  poliester, spandex, raion acrylic, blană falsă, piele falsă, vinil, poliuretan, nylon, etc. Datorită proprietăților lor aceste țesături sunt utilizate pe scară largă în realizarea declarațiilor de stil în arena modei.

Fără riscuri pentru sănătate – Benefice pentru mediu

Pentru confecționarea unei jachete se folosesc în jur de cincisprezece – douăzeci de sticle PET, iar pentru confecționarea unei perechi de blugi, aproximativ opt sticle.

Poate nu pare mult, dar imaginează-ți aceste sticle care s-au folosit la confecționarea jachetei și a blugilor aruncate pe malul unui rău de munte, sau plutind prin ocean.

Îmbrăcămintea confecționată din sticle de plastic reciclate este nu doar eco-friendly ci și călduroasă, confortabilă, durabilă, potrivită pentru vremea rece și ploioasă.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei de reciclare, sticlele de plastic pot fi acum transformate în materiale ușoare, moi și respirabile, care sunt cele mai potrivite pentru ținute elegante, fuste și bluze.

Studiile făcute de cercetători au demonstrat că hainele din PET-uri reciclate sunt Eco-Friendly. Acestea, neavând un impact negativ asupra sănătății, în comparație cu alte țesături.

De unde cumperi haine din Pet-uri reciclate ?

Dacă vrei să beneficiezi de produse vestimentare durabile, de calitate superioară, complet sigure și să îți aduci aportul la salvarea Planetei intră pe www.Babysharksclub.com pentru cumpărături guilt – free.

Colecția eco – luxury de îmbrăcăminte de ploaie  confecționată exclusiv din PET-uri reciclate îți stă la dispoziție cu cele mai chic și eco-friendly articole vestimentare pentru copii.

 

 

Similar Posts