Pandemia de coronavirus – Cum ajuți copiii să se adapteze

Pandemia de coronavirus a dat peste cap atât viețile adulților, cât și pe cele ale copiilor. Școlile sunt închise, locurile de joacă sunt inaccesibile, parintii arată speriați atunci când trebuie să iasă din casă.

Schimbările pe care le experimentăm pot fi deosebit de stresante pentru cei mici.Când văd că toți adulții sunt îngrijorați, copiii încep să devină și ei neliniștiți.

Copiii pot fi foarte vulnerabili în perioadele de criză. Este esențial că părinții să aibă cunoștințele necesare pentru a-i ajută pe cei mici să înțeleagă prin ce trec și să comunice.
Îți prezentăm câteva sugestii care v-ar putea ajută să treceți cu bine peste criză provocată de pandemia de coronavirus.

Pregătește-te să faci față temerilor lor!

Temerile copilăriei se pot intensifica pe timp de criză. Copiilor le este adesea mai frică de întuneric și de a fi lăsați singuri. Problemele de somn și simptomele fizice, cum ar fi durerile de cap devin mai frecvente, în special pentru copiii mai mici care nu își pot verbaliza sentimentele. Ajută copiii să se liniștească atât cu vorbe cât și cu îmbrățișări. Citiți povești, ascultați muzică , jucați-vă!

Limitează expunerea la știri!

Nu le permite celor mici să își ia informațiile pe care le caută de la știri. Imaginile prezentate sunt adesea prea puternice pentru copii. Acest lucru îi face să internalizeze și mai mult trauma.

Încurajează compunerile și desenele cu tema „Pandemia de coronavirus”!

Unii copii pot fi neliniștiți  în privința sănătății lor, sau a familiei lor. Alții pot fi supărați din cauza shimbarii de rutină.Este posibil ca unii copii să refuze  să vorbească. Prin intermediul scrisului și al desenelor cei mici pot găsi alte modalități de exprimare.

Conștientizează reacțiile lor la criză!

Maniera în care răspund la evenimente înspăimântătoare diferă de la copil, la copil. Unii copii pot deveni mai liniștiți sau retrași, în timp ce alții pot deveni iritabili. Toate acestea sunt reacții normale la momentele de incertitudine provicate de pandemia de coronavirus. Este bine să răspundem într-un mod calm și grijuliu care să ii facă pe cei mici să se simtă în siguranță.

Jucați-vă!

Jocul este formă prin care fiecare copil comunică și procesează evenimente.  Copiii pot spune povești despre ce au auzit și despre cum se simt, chiar dacă nu înțeleg pe deplin ce se întâmplă. De asemenea, oferă o soluție  pentru a scăpa de energia și de stresul provocate de pademia de coronavirus.

Similar Posts