Inima copilului tău – sfaturi pentru sănătate

La baza succesului și bunăstării copilului tău  stau un corp și o inima sănătoasă. Dacă un copil deprinde de mic anumite obiceiuri sănătoase acestea vor aduce nenumărate beneficii în viață lui de adult. Ajută-ți micuții să ajungă adulți sănătoși respectând câteva reguli simple.

Învață-ți copiii să iubească mâncărurile sănătoase

Găsește o modalitate să integrezi în alimentația zilnică a copiilor tăi , cât se poate de multe alimente sănătoase  cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și lactatele cu conținut scăzut de grăsimi. Le poți pregăti paste cu cereale integrale și sos de roșii , în care să pui  legume. Le poți  face un smoothie de fructe delicios. Le poți topi niște brânză cu conținut scăzut de grăsimi peste legumele asortate, ca parte din cină. Există rețete care transformă legumele și fructele în feluri de mâncare iubite și de către cei mai mofturosi copii. Le puteți experimenta împreună până gasiți rețetele care funcționează.

Ai grijă ca micuții tăi să doarmă suficient

Photo by Leo Rivas on Unsplash

Somnul este important pentru memorie, concentrare și bunăstare generală și este, de asemenea, absolut necesar pentru a menține inima sănătoasă. În timp, un somn care nu este de calitate, creşte riscul unui număr mare de probleme de sănătate, inclusiv al problemelor de inimă. Învață-i pe cei mici să respecte un program de somn chiar și în weekend.

Programul ideal de somn ar fi:

Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani trebuie să doarmă zilnic 12-14 ore. Preșcolarii (3 – 5 ani) ar trebui să doarmă între 11 și 13 ore. Copiii de vârsta școlară (cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani) ar trebui să doarmă între 10 și 11 ore. Adolescenții (între 10 și 17 ani) ar trebui să doarmă 8,5 – 9, 5 ore.

Faceți mișcare

Mișcarea este esențială pentru dezvoltarea armonioasă a organismului și pentru sănătatea inimii. Este foarte important să te asiguri că cei mai mici membri ai familiei tale își petrec suficient timp făcând mișcare în aer liber. Copiii de 2-4 ani au nevoie de minim o ora și jumătate de exercițiu fizic zilnic. Copiii între 4-6 ani au nevoie de cel puțin două ore de activitate fizică zilnică. Copiii mai mari de 7 ani au nevoie de minim o ora de activitate fizică pe zi.

Ajută-i să rămână calmi

La fel ca adulții, copiii pot fi stresați și ei. Nivelurile scăzute de stres sunt importante pentru menținerea unui stil de viață sănătos pentru inima. Asigură-te că programul copiilor tăi nu este prea încărcat. Pe cât sunt de importante activitățile, pe atât sunt de importante și perioadele de odihnă și de relaxare.

Încurajează-i să radă cât mai mult

Cercetările sugerează că râsul poate scădea hormonii de stres, scade inflamația în artere și poate crește nivelul de lipoproteină de înaltă densitate (HLD), cunoscut și sub numele de „colesterolul bun”.

Similar Posts