Trucuri prin care poți îmbunătăți comportamentul copiilor tăi

În general, tindem să repetăm comportamentele pe care le-am învățat de la proprii noștri părinți. Dacă am crescut într-un mediu disfuncțional, acest lucru poate duce la repetarea acelorași greșeli la care am asistat și pe care le-am experimentat ca și copii – atunci când vine rândul nostru să devenim părinți.

Iată câteva trucuri menite să aducă armonie în casa ta :

Laudă-ți copiii

De fiecare dată când comportamentul copiilor tăi este bun, ai grijă să îi lauzi și să le spui cât de mult apreciezi faptul că se comportă astfel. Toată lumea răspunde în mod pozitiv la cuvinte frumoase și laude, inclusiv cei mici, astfel încât acest lucru va încuraja copiii să se comporte bine mai des.

Comunicați permanent

În cazul în care comportamentul celor mici lasă de dorit mai mult decât de obicei, încearcă să afli ce se întâmplă. Copiii au tendința să reacționeze astfel atunci când sunt hărțuiți la școală, sau când simt tensiuni în cadrul familiei. Încearca să discuți cu ei pentru a află dacă sunt supărați dintr-un motiv pe care nu îl cunoști, astfel încât să puteți rezolva eventualele probleme.

Păstrează o rutină structurată

Copiii răspund bine la rutină, așa că încearcă să  faci în așa fel încât să le creezi un program zilnic stabil. Atunci când copiii obosesc excesiv, pot fi mai predispuși să facă nazuri așa că asigură-te că se odihnesc suficient.

Stabilește obiective realiste

Nu este greșit să ai planuri mari în ceea ce îi privește pe copiii tăi. Dar dacă ridici constant ștacheta mai sus decât pot ei ajunge atunci îi vei face să experimenteze constant eșecul. Succesul se construiește pas cu pas. La fel și comportamentele pozitive.

Exprimă–te clar

Copiii nu înțeleg întotdeauna figurile de stil, tonul vocii sau sarcasmul. O comunicare clară este importantă pentru toată lumea.

Asigură-te că așteptările tale sunt la fel de evidente pentru copilul tău cum sunt și pentru tine.

Caută permanent o cale de a îmbunătăți comunicarea

Dacă ai găsit o tactică de succes care funcționează pentru copilul tău, minunat! Bucură-te de sentimentul de competență parentală atâta vreme cât durează, deoarece fiecare etapă de dezvoltare va necesită probabil o nouă abordare.

Similar Posts