Trucuri pentru o proaspătă mamă

Se spune că, să fii mamă este cea mai frumoasă și cea mai grea meserie din lume. Dacă ai devenit de curând mamică, avem pentru tine câteva trucuri care îți vor ușura viața.

1. Fă mai puțin ! 

Majoritatea mamelor de astăzi consideră că ar trebui să facă o mulțime de lucruri pentru bebelușul lor. De fapt, bebelușii au nevoie, mai mult decât de orice, de mamă prezentă și conștientă de sine, care este blândă atât cu cei din jur cât și cu ea însăși  și, pe cât se poate, dea fi calmă și stabilă. „, afirma Dr. Colleen Crowley, psiholog pentru copii.  Prezența calmă și stabilă a mamei este absolut necesară pentru dezvoltarea psihologică armonioasă a bebelușului.

 

2. ”Este doar o fază ! ”

Spune-ți asta de fiecare dată când te simți copleșită, pentru că acesta este adevarul, indiferent de faza prin care treci acum împreună cu bebelușul tău, aceasta nu va dura pentru totdeauna. Nu se va trezi mereu de trei-patru ori pe noapte. Nu va trebui să îl schimbi pana ajunge la liceu. Nu va trebui să alaptezi pâna la adanci bătrânețe. În scurta vreme va învața să facă la oliță.

Toate lucrurile  prin care treceti împreuna acum sunt doar temporare. Încearcă să te bucuri de fiecare etapa. Când puiul tău va crește, îți vor lipsi aceste momente.

3. Încearca sa îți vezi trupul ca pe o super putere

Societatea modernă, bazata atât de mult pe imagine, pune o presiune enorma pe tinerele mame, acestea simțindu-se obligate să revină cât mai rapid la formă fizică de dinainte de sarcină și simțindu-se vinovate și rușinate dacă nu o fac. Ești mamă! Corpul tău a creat un miracol. Este mai puternic decât înainte. Iubește-l, îngrijește-l și privește-l ca pe o super putere! Dacă îi tratezi pe ceilalti cu dragoste, compasiune și răbdare, de ce nu ai face același lucru cu tine însăți?

4. Nu te stresa prea tare din cauza unor lucruri normale

Uneori cei mici fac febră, cad, varsă. Asta nu înseamnă că trebuie să ajungi de fiecare dată cu bebelușul la Urgența. Sunt lucruri absolut normale și fac parte din procesul de creștere.

5. Nu îți fie teama să ignori sfaturi

Imediat dupa ce vei deveni mamică toată lumea va începe să îți ofere sfaturi, chiar și nesolicitate. Experiența celorlalți este valoroasă pentru că te ajută să îți formezi propriile păreri. Amintește-ți însă mereu ca ceea ce se potrivește pentru nevoile unei familii nu se potrivește neaparat și pentru nevoile alteia. Mai bine dă-i voie instinctului tău matern să te ghideze în tot ceea ce ai de făcut.

6. Dormi

Dormi ca și cum urmează să nu mai dormi niciodată în următorii trei ani. Daca cineva se ofera sa gateasca in locul tau, sau sa stea cu bebelusul, profită și dormi cât poți de mult. Somnul ajută organismul să se refacă mai repede. Nu încerca să fii Femeia Minune. Déjà ești. Ai creat un miracol.

7. Alimenteaza-te corect

Daca ai devenit de curând mamica trebuie să știi că acum chiar nu este vremea pentru curele de slabit foarte restrictive. Acest lucru este foarte important atât pentru mama, cât și pentru bebeluș. Ofera-i trupului tău toți nutrienții necesari pentru a avea energie ca să iți poti hrani și ingriji bebelușul. Asigura-te ca alimentele pe care le consumi sunt bogate în :calciu, zinc, magneziu, vitamina B6.

8. Întegreaza-te într-o comunitate de mămici

 Este foarte important sa te înconjori de mămici. În felul acesta vei putea discuta cu femei care se confruntă cu același tip de probleme, veți putea face schimb de experiențe și vă veți putea ajuta reciproc.

9. Nu uita să iți faci timp pentru partenerul tău

Este atât de ușor să pierzi din vedere cât de importantă este relația dintre tine si partenerul tau atunci când abia ai devenit mamică! Este adevarat că e foarte dificil să petreci timp de calitate atunci când ești extenuată din cauza programului de alăptare, însa  amândoi aveși nevoie de asta.

10. Ajuta-ți bebelusul sa creeze o legatură cu tatăl său

Asigură-te ca bebelușul petrece suficient de mult timp singur cu tatăl său. Atingerea și vocea partenerului tău sunt diferite de ale tale, creearea unei legaturi între bebeluș si tata este un proces care necesita timp. Asta îți va oferi ție mai multe momente de liniște iar bebelușul va începe să se obișnuiască treptat și cu altcineva în afară de tine.

 

Credit foto: gettyimages

Similar Posts