De ce sa alegi haine de bumbac organic pentru micutii tai

De ce sa alegi haine de bumbac organic pentru micutii tai

  • May 13

Ai auzit de “bumbac organic, dar nu cunosti toate beneficiile lui ? In acest articol ti explic tot ce ai nevoie sa stii despre el.

Lipsa apei – O problema agravata de folosirea bumbacului conventional

Stiai ca daca optezi pentru achizitionarea un tricou din bumbac organic, in locul unuia din bumbac conventional, ajuti la economisirea a 2.457 litri de apa? Aceasta cantitate este suficienta pentru ca o persoana sa bea opt pahare de apa pe zi timp de trei ani si jumatate.

Forumul Economic Mondial a identificat lipsa apei drept unul dintre cele mai importante zece riscuri globale pentru societate in urmatorii ani, cu toate acestea, cea mai mare cantitate de bumbac conventional este cultivata in tarile care se confrunta deja cu lipsa apei.

Abuz de chimicale nocive

Bumbacul este cea mai populara tesatura din intreaga lume si reprezinta mai mult de jumatate din toate nevoile de fibre de pe glob. Pentru a tine pasul cu aceasta cerere, cultivatorii de bumbac recurg la mijloace artificiale si la utilizarea excesiva a pesticidelor pentru a face ca bumbacul sa creasca mai rapid. Bumbacul conventional utilizeaza aproximativ 16% din insecticidele lumii si 7% din pesticide. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 20.000 de decese sunt raportate in urma intoxicatiilor cu pesticide si peste 10.000 de fermieri mor din cauza cancerului legat de acestea.

Produsele fabricate cu acest tip de bumbac tind sa fie pline de substante chimice si pot provoca reactii alergice la nivelul pielii.

Apelul pentru o industrie a modei mai sustenabila nu a fost niciodata mai puternic. Schimbarile mici, cum ar fi trecerea de la bumbacul conventional la cel organic pot face o diferenta reala pe termen lung.

Bumbac Organic versus Bumbac Conventional

Exista o diferenta uriasa intre articolele vestimentare confectionate din bumbac organic si cele confectionate din bumbac conventional. Oricine a folosit produse din bumbac organic nu va mai dori sa revina la cele din bumbac conventional. Bumbacul organic este mai moale, hipoalergic si durabil. Dincolo calitatea tesaturii, factorii care fac diferenta intre cele doua tipuri de culturi sunt esentiali atat pentru binele nostru, cat si pentru binele planetei.

Puritatea bumbacului

Puritatea fibrelor de bumbac se judeca dupa modul in care este cules bumbacul. Bumbacul este, fie cules manual, fie cu ajutorul masinilor de cules. Bumbacul organic este cules manual, astfel se pastreaza puritatea fiecarei fibre si nici o fibra nu este deteriorata in proces. Produsele din bumbac organic sunt mai moi decat cele din bumbac conventional, din cauza fibrelor mai lungi. Fiind selectate manual, aceste fibre nu se slabesc si nu se rup, ceea ce duce la produse finite mai moi si mai durabile.

Nu contine chimicale periculoase


Spre deosebire de bumbacul conventional, bumbacul organic este cultivat fara utilizarea pesticidelor sau a altor substante chimice toxice. Nici nu este expus la substante chimice dupa procesul de crestere. Cultivatorii de bumbac organic aplica metode naturale, biologice, care au un impact mult mai redus asupra mediului. Aceste metode includ rotatia culturilor, culturile de acoperire, ingrasaminte organice, insecte benefice si munca umana pentru combaterea buruienilor.

Calitatea tesaturii

Calitatea bumbacului cultivat organic este superioara celui cultivat conventional. Deoarece este mai putin prelucrat si nu este tratat cu substante chimice dure (cum ar fi clor si formaldehida) care pot deteriora fibrele, bumbacul organic este adesea mai rezistent decat bumbacul conventional.

Nu prezinta risc de alergii

Bumbacul organic nu contine alergenii si substantele periculoase existente in produsele prelucrate chimic. Nu provoaca nicio alergie sau iritatie atunci cand intra in contact cu pielea sensibila (cum ar fi pielea bebelusului).

Protectia ecosistemului

Cel mai important beneficiu al acestei fibre naturale este protejarea ecosistemului, reducerea risipei de apa si asigurarea unui mediu de lucru mai sigur pentru fermieri si producatori. Bumbacul organic este o alternativa durabila si ecologica la bumbacul obisnuit.

De unde cumperi articole vestimentare din bumbac organic pentru copii?

Pe Babysharksclub.com ti-am pregatit o gama variata de articole vestimentare de lux, din bumbac organic, pentru copii si bebelusi. Toate produsele noastre detin certificate GOTS si sunt hipoalergice.

Intra aici pentru a beneficia de cele mai moi si eco-friendly articole vestimentare din bumbac organic pentru copii si bebelusi.





RELATED ARTICLES