La plaja cu cei mici – Sfaturi pentru siguranta copiilor

La plaja cu cei mici – Sfaturi pentru siguranta copiilor

  • May 09
Atunci cand mergi cu copiii la plaja tu esti prima si cea mai importanta linie de aparare atunci cand vine vorba de siguranta lor, iar cateva sfaturi pentru siguranta copiilor la plaja sunt bine venite. In timp ce o calatorie la mare sau la Ocean poate fi interesanta si memorabila, copiii si parintii trebuie sa respecte anumite reguli. Astfel ziua de pe plaja sa aiba ca rezultat amintiri placute.

Un week-end relaxant la plaja se poate transforma brusc intr-un cosmar din cauza unui singur val. Desi majoritatea zilelor neplacute la plaja se termina cu o arsura solara , evenimentele grave sunt mai frecvente decat ne-am dori sa credem.

De aceea, atunci cand esti la plaja cu copiii, este vital sa constientizezi pericolele potentiale.

Iata cateva sfaturi pentru siguranta copiilor la plaja care te vor ajuta sa aveti excursii la plaja cat mai placute.

Informeaza-te despre conditiile meteo

Evitati plaja daca exista fulgere in prognoza si asteptati cel putin treizeci de minute de la ultimul tunet inainte de a va indrepta spre nisip. Combinatia dintre fulgere si apa marii poate fi extrem de periculoasa. Nu iti asuma riscuri inutile. Plaja va fi acolo si maine.

Inotati doar in zone sigure

Nu toate zonele din dreptul plajelor sunt sigure pentru copii. Studiile confirma ca riscul de inec este mult mai mare in zonele unde nu exista salvamari, chiar daca cei mici sunt insotiti de parinti. Salvamarii stiu lucruri despre plaja si despre pericolele din apa pe care majoritatea persoanelor care merg la plaja nu le stiu. Sau nu le vad si asupra carora nu pot interveni la timp. Tine cont de locul in care salvamarii sunt stationati pe plaja si ramai in dreptul lor atunci cand inoti alaturi de copii.

Atentie la valuri

Valurile sunt mult mai puternice si periculoase decat crezi. Leziunile cauzate de valurile puternice pot varia de la entorse simple si umeri dislocati pana la leziuni mai grave. Inclusiv traume ale organelor interne si leziuni ale coloanei vertebrale (care pot duce la paralizie). Cand va aflati in apa sau pe plaja, in apropierea liniei apei (acolo unde apa loveste malul), nu va asezati niciodata cu spatele la valuri. Oasele copiilor sunt fragile, iar consecintele pot fi dintre cele mai grave.

Asigura-te ca aveti suficienta apa si hrana

Expunerea extinsa la caldura si efectele relaxante ale valurilor pot duce cu usurinta la dezorientare si energie redusa. Atunci cand mergeti la plaja asigura-te ca aveti apa si gustari si ca cei mici mananca si se hidrateaza.

Protejeaza-i de soare

Majoritatea plajelor nu au multe locuri umbroase, asa ca ar fi bine sa te asiguri ca aveti o umbrela de plaja. Aplica in mod regulat crema de protectie solara cu factor ridicat pe fetele si pe trupurile copiilor tai atunci cand sunteti la plaja. Ai grija ca acestia sa poarte o palarie si un costum de baie din material protector impotriva UV. Acesta trebuie sa le acopere partea superioara a trupului. Achizitioneaza ochelari de soare de buna calitate care sa le protejeze vederea.

Pe BabysharksClub.com poti gasi o gama de articole fashion de lux concepute pentru a-ti proteja eficient copiii de soare.

RELATED ARTICLES